Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Δημοτικό Συμβούλιο ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ 30/10/2015

https://www.youtube.com/watch?v=77P6ycnK9lk&feature=youtu.be&t=2h15m30s

https://www.youtube.com/watch?v=77P6ycnK9lk&feature=youtu.be&t=2h31m10s
Δημοτικό συμβούλιο χθες, Παρασκευή 30 Οκτώβρη.
Ένα πολύ σοβαρό θέμα, το θέμα των απορριμμάτων, στην ημερήσια διάταξη, 1ο θέμα:
‘’
Έγκριση Τοπικού Σχεδίου Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης”.
Ένα σχέδιο, χωρίς διαβούλευση, που παραδόθηκε  στις δημοτικές παρατάξεις τη Τετάρτη 28 Οκτώβρη, στις 11 τα μεσάνυκτα!  Ένα σχέδιο που, όπως αναφέρθηκε και από τη δημοτική αρχή,  έπρεπε να γίνει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και ως εκ τούτου υπήρχαν και αστοχίες! Πώς είναι δυνατόν, ένα τόσο σοβαρό θέμα να εγκριθεί μέσα σε τέτοια ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, χωρίς ενημέρωση και χωρίς διαβούλευση!
Η πρόταση της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ για αναβολή έγινε δεκτή από τη δημοτική αρχή, με ευκολία, κάτι που φυσικά τιμά τη δημοτική αρχή, που δείχνει, όταν θέλει, ότι διαθέτει αντανακλαστικά!
Κάτι άλλο που πρέπει να αναφέρουμε. Η αποχώρηση από συζητήσεις ως μέσο πίεσης, ποτέ δεν μας έπειθε. Για μας είναι σπουδαίο να κατατίθενται καθαρά οι απόψεις μας και να καταγράφονται. Η χθεσινή αποχώρηση της μείζονος μειοψηφίας ήταν ένα παράδειγμα βιαστικής και αψυχολόγητης ενέργειας. Αυτό φάνηκε και από τη τελική απόφαση για αναβολή μετά από πρόταση μας. Οι αγώνες για μας πρέπει να δίνονται μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου προσπαθείς να πείσεις καταθέτοντας τις προτάσεις σου.

Ένα θέμα που προέκυψε σοβαρό στο χθεσινό συμβούλιο. Μία ομάδα συμπολιτών μας, έχοντας αγωνία για το θέμα του ΧΥΤΑ και της λειτουργίας του (αν και δεν έχει σημασία το θέμα) κατέθεσε έγγραφο στο δήμο το οποίο ζητούσε να κοινοποιηθεί στους αρχηγούς των παρατάξεων. Αυτό έγινε το περασμένο Μάη. Το έγγραφο δεν κοινοποιήθηκε ποτέ(!) και το θέμα ήρθε προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο χθες, 30 Οκτωβρίου!!! Ο κανονισμός ορίζει ότι πρέπει να ορισθεί ως θέμα το αργότερο στη δεύτερη συνεδρίαση του οργάνου από τη στιγμή της κατάθεσης! Πολλά τα φάουλ!
Όπως ανέφερε και ο Ανδρέας Ζάρρος, τέτοιες ενέργειες, ακόμη και αν δεν υποκρύπτουν κάτι, δημιουργούν εύγλωττα διάφορες σκέψεις στους πολίτες. Είναι ενέργειες που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή!

Πολύ καλή η παρέμβαση του μέλους της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ Κώστα Χατούπη, που αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα χωριά από την εγκατάλειψη, όπως και ο αγροτικός τομέας, που νοιώθει εγκαταλελειμμένος από όλους! Αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, στο γραφείο αγροτικής ανάπτυξης που ουσιαστικά δε λειτουργεί, στην ανάγκη ανάδειξης των τοπικών προϊόντων και στην ανάγκη συνεργασίας των διαφόρων κοινωνικών ομάδων και επαγγελματιών, με τη στήριξη του δήμου!

Στα μεγάλα προβλήματα που έχουν προκύψει στα χωριά από τα έργα για τη νέα εθνική οδό και τη νέα σιδηροδρομική αναφέρθηκε αναλυτικά και ο Ανδρέας Ζάρρος.

Να αναφέρουμε εδώ, ότι στην αρχή του έτους, με πρόταση του Κου Δημάρχου, είχε συσταθεί επιτροπή με επικεφαλής τον ίδιο και με τους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων για επί τόπου επίβλεψη των προβλημάτων που δημιουργούνται από τα έργα αλλά που ποτέ (!) δεν έχει συνεδριάσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: